Specialisaties

Onze Specialisaties

 • Sportfysiotherapie;
 • Dry-needling;
 • Ondersteuning bij bekkenbodemproblematiek;
 • Bekkenklachten post- en peripartum;
 • Echografie;
 • Shockwave;
 • Manuele Therapie McKenzie Methode;
 • Schoudernetwerk Groot Drenthe;
 • Longnetwerk Emmen & Omstreken;
 • Medische Fitness;
 • Medical taping.

Dry needling

 • Dit is een behandelmethode waarbij spieren worden aangeprikt en hierdoor ontspannen raken. Na een lichte massage, wordt met een klein naaldje in de triggerpoints geprikt, waardoor de spier zich ontlaadt en er weer ontspanning in de spier komt. Als de triggerpoints aangeprikt wordt dan spant de spier zich even kort aan en dit kan een beetje als kramp aanvoelen. Daarna ontspant de spier zich gelijk en kun je na de behandeling ook gelijk beter bewegen.
  Voor meer informatie kijk op; www.dryneedling.nl
  Therapeut: Hester Visser

(Musculoskeletale) Echografie

Met de echo nemen we een klein kijkje in het lichaam. Oppervlakkig gelegen structuren als spieren, pezen, banden en slijmbeurzen kunnen goed in beeld worden gebracht. Dit kan ons helpen in het diagnosticeren van eventuele ontsteking, verkalking en/of beschadiging van weefsel.

Therapeut: Geert Lalkens en Peter Bult

Oefentherapie bij
bekken (bodem) klachten

Het bekken is het centrale gedeelte van het lichaam. Hierlangs worden krachten overgebracht van de benen naar de rug. Klachten in het bekken kunnen ontstaan door bijv. overbelasting, disbalans in spierkracht of een beenlengteverschil, geen mens is immers links-rechts symmetrisch gelijk.

Tijdens de oefentherapie wordt er aandacht besteed aan de juiste ademhalingstechniek en lichaamshouding. Het bewust aanspannen van de bekkenbodem-, rug- en buikspieren tijdens activiteiten in het dagelijks leven is onderdeel van de therapie.
Therapeut: Marlijn Wilting

Manuele therapie (Mckenzie methode)

Rug- en nekklachten kunnen heel frustrerend zijn. Soms straalt de pijn zelfs uit naar uw benen, armen of hoofd. De McKenzie methode zorgt ervoor dat u zelf meer de controle krijgt over uw klacht. De methode is ook geschikt voor behandeling van pijn bij andere gewrichten (schouder, elleboog, knie of heup)

De McKenzie methode is er niet alleen op gericht om bestaande klachten zo snel mogelijk te verhelpen. De methode kan ook nieuwe klachten voorkomen. Daarom kijken wij goed naar de manier waarop u uw lichaam belast. Zie verder op www.mckenzie.nl

Therapeut: Geert Lalkens

Shockwave Therapie

Met deze innovatieve techniek worden krachtige geluidsgolven afgegeven op pijnlijke structuren. Deze pulsen zorgen voor pijndemping en het ‘aanwakkeren’ van herstel. Het wordt vooral toegepast bij langdurig aanhoudende peesklachten, zoals tennisellebogen, hielspoor en vermeende slijmbeursontstekingen van schouder of heup.

Therapeut: Geert Lalkens en Peter Bult

Schoudernetwerk Groot Drenthe

Ook zijn wij aangesloten bij het schoudernetwerk Groot Drenthe. Dit netwerk bestaat uit een groep enthousiaste fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in de diagnostiek en revalidatie van patiënten met schouderaandoeningen.

Door middel van dit netwerk hebben wij een goede samenwerken met de ziekenhuizen in Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en Stadskanaal en optimaliseren wij zo de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg bij schouderaandoeningen.

Longnetwerk Emmen & Omstreken

Fysiotherapie Lalkens is aangesloten bij Longnetwerk Emmen en Omstreken. Het netwerk is opgezet om goede en kwalitatief verantwoorde fysiotherapeutische zorg te bieden aan mensen met longklachten (zoals COPD of astma).

Fysiotherapie bij een longaandoening richt zich op het goed functioneren van het lichaam, van conditietraining tot en met het aanleren van ademhalingstechnieken.